Webbikamerat.net

Webbikamerat Suomessa ja Maailmalla
Linkkejä webbi- ja nettikameroihin Suomessa ja ympäri maailmaa, sekä kameran asennus- ja ostovinkkejä.

Fwink – Webbikameraohjelma

Fwink on ilmainen ohjelma, jolla voit lisätä webbikameran lähettämää videokuvaa omille nettisivuillesi. Kuva siirretään nettiin ftp:tä käyttäen. Lähetystä varten tarvitset kameran ja kotisivutilaa, jolla on käytettävissä ftp-tili. Kameran voit ostaa esim. Pixmanialta ja kotisivutilaa Dreonialta.

Lataa ja asenna Fwink. Automaattinen asennus käynnistyy kaksoisklikkaamalla ladattua .exe-tiedostoa.

Kun olet asentanut Fwinkin, klikkaa ”Settings” ja säädä ftp-asetukset ”File transfer”-välilehdeltä. Ftp-tunnukset olet saanut kotisivutilauksen yhteydessä, täytä ne ensimmäisiin kohtiin. Directory-, eli kansio-kohtaan kirjoita sen kansion nimi, johon kuva tallennetaan, esim. ”public_html/kuvat”. ”File name”- kohtaan kirjoita millä nimellä kuvatiedosto tallennetaan.

Voit määritellä samalta välilehdeltä oikeasta laidasta, kuinka usein kuva otetaan, esim. kerran tunnissa, tai 10 sekunnin välein.

Jos sinulla on useita webbikameroita asennettuna, voit valita oikean kameran välilehdeltä ”Video Capture” ja kohdasta ”Change Device”. Voit myös muuttaa kuvan kokoa, kirkkautta, muotoa tai asentoa.

Text effects -välilehdeltä voit liittää joka kuvaan tekstin. Teksti voi olla esim. selite, tekijänoikeusmerkintä tai aikaleima.

Kun ohjelma on asennettu ja säädetty, lähettää se kuvaa nettiin. Tämän kuvan voit lisätä nettisivuillesi esim. seuraavalla html-koodilla

<img src=”/kuvat/webbikamerakuva.jpg” alt=”” />

Lainausmerkkien sisään tulee tietenkin vaihtaa se nimi, jolla kuva on tallennettu.